FAQ

Veel gestelde vragen aan OMEGA RENT

Bij de OMEGA RENT klantenservice kunt u van maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 18:00 uur terecht voor specifieke vragen over het huren van hoogwerkers, verreikers en/of steigers. Buiten onze openingstijden kunt u ook altijd ons contactformulier invullen, waarna wij binnen 2 werkdagen contact met u zullen opnemen.

Uiteraard zijn er, na ruim 20 jaar ervaring vragen die regelmatig terug keren bij OMEGA RENT. Hieronder vindt u een greep uit de antwoorden op de meest gestelde vragen aan OMEGA RENT. Staat uw vraag er niet tussen? Aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen, onze klantenservice staat u graag te woord!


HUURPERIODE

Hoe meld ik een hoogwerker, verreiker of steiger af?

Afmelden kan schriftelijk of telefonisch. Afmelding dient uitsluitend te geschieden onder toekenning van een schriftelijke bevestiging van de verhuurder. Zonder deze bevestiging wordt geacht de machine niet te zijn afgemeld waarbij de huur derhalve niet is geëindigd en de huurprijs dienovereenkomstig aan de huurder wordt berekend.

Wat zijn de voorwaarden voor het huren van objecten bij OMEGA RENT?

De voorwaarden voor het huren van hoogwerkers, verreikers en steigers zijn vastgelegd in onze verhuurvoorwaarden. Klik hier om de verhuurvoorwaarden te bekijken.

Leveren jullie door heel Nederland?

In overleg leveren wij door heel Nederland, maar wij verhuren meestal aan bedrijven in het Westland en omstreken.

Als ik een object huur, hoe komt deze dan op locatie?

OMEGA RENT heeft een eigen transportdienst, welke het object tegen een scherp tarief aflevert op de door u gewenste locatie. De tarieven van het transport worden in overleg vastgesteld en zijn op te vragen bij onze klantenservice.

Ik heb geen idee welke hoogwerker ik nodig heb voor mijn klus, kunnen jullie mij daarbij helpen?

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies over de beste hoogwerker voor uw klus. Onze specialisten hebben hier ruim 20 jaar ervaring mee en zij weten altijd de juiste hoogwerker voor uw klus te vinden.

Kan ik korting krijgen als ik een object voor langere tijd huur?

Jazeker, dit is mogelijk. Onze klantenservice bespreekt graag de mogelijkheden met u. Via deze pagina kunt u direct contact met ons opnemen.

Staat de huurperiode vast bij OMEGA RENT?

Wij spreken vooraf een bepaalde huurperiode met u af. Dit kan één dag zijn, maar ook een langere periode. Uiteraard is het mogelijk om een huurperiode op maat met u af te spreken. Mocht u een machine die u huurt onverwachts langer nodig hebben, neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing.


VERZEKERINGEN

Is het materiaal dat ik huur van OMEGA RENT altijd (wettelijk) gekeurd?

Ja, wij laten al ons materiaal uit de verhuurvloot jaarlijks keuren door onafhankelijke instanties. Daarmee voldoen al onze objecten in de verhuurvloot aan de wettelijke eisen.

Is het gehuurde object verzekerd?

Ja, objecten zijn bij OMEGA RENT altijd WAM verzekerd. Standaard verzorgt OMEGA RENT een CASCO verzekering tegen een toeslag van 6% op de bruto huurtarieven. Indien u geen gebruik wenst te maken van de CASCO verzekering, maakt u dit dan z.s.m. bekend bij een huuraanvraag.


ONREGELMATIGHEDEN

Mijn hoogwerker, verreiker of steiger is defect. Wat moet ik doen?

Indien u een defect constateert aan een object dat u huurt van OMEGA RENT dient u direct contact op te nemen met onze klantenservice. Het is niet toegestaan om zonder toestemming van OMEGA RENT reparaties te (laten) doen aan het object.

Het weer is slecht, mag ik mijn hoogwerker nog gebruiken?

Weersomstandigheden zijn van invloed op de veiligheid van werken met een hoogwerker. Daarom is het vanaf een windsnelheid van 12,5 m/s (windkracht 6) niet meer toegestaan om een hoogwerker buiten te gebruiken. Indien er sprake is van andere weersomstandigheden zoals sneeuw, regen, ijzel of vrieskou wordt de gebruiker geacht om zelf een afweging te maken voor het veilig gebruik van de hoogwerker. Uiteraard kunt u ook altijd advies vragen aan onze klantenservice.


CONTACTGEGEVENS

Kan ik jullie ook een e-mail sturen?

Ja, dat kan! Ons e-mail adres is: rent@omegarent.eu. Wij streven ernaar om u binnen 2 werkdagen een antwoord te sturen.

Wat is jullie telefoonnummer?

Ons telefoonnummer is 0174 – 52 59 90

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn gevestigd in De Lier. Dit ligt in het Westland. Ons adres is: Leemidden 21, 2678 ME DE LIER.


STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ? NEEM CONTACT OP MET DE KLANTENSERVICE VAN OMEGA RENT